En doft är mitt enda bevis på att du faktiskt finns.

Fjärillarna i magen förvandlas sakta men säkert till glasbitar.
Rätta mig om jag har fel.

Du..

Får jag gömma några drömmar hos dej?
Några naiva och vackra
som andra kanske skrattar åt.
Jag vill låta dom bo
längst inne i dej.

Får jag dansa klumpigt
och sjunga falskt för dej
en solig dag
när hjärtat spränger i bröstet?
Se inte till reflexerna,
upplev källan!

Får jag vara i din värme
och långsamt mjukna
när själen blivit lite frostbiten
Håll om mej
tills jag ler igen!

Får jag slösa min kärlek på dej?
Får jag skratta, krama, sjunga, gråta
och dansa av kärlek
utan att du blir rädd?
Jag vill se dej i ögonen
och låta ett leende
berätta att jag trivs så i ditt sällskap!
 
Sigrid Renklint

Grubblar över jobb

Sliten! Men om två timmar sätter jag mig på min underbart vackra cykel och trampar den ända till jobbet! Jobbar kväll och jag har bara sovit sju timmar, fruktansvärt trött är jag!

Känna sig liten, för en stund

Det jag just i denna stund saknar, är min pappa. De stunderna med honom som det var helt okej att få känna sig liten. Att få gråta ut, utan frågor. Bara en varm kram. Det största beviset på att han fanns till hands oavsett tid på dygnet för att lyssna. Torka tårar, få mig att skratta och orka. Du var min klippa. Alltid! 
 
Jag undrar om jag någon gång kommer känna med en annan människa på denna jord, att det är okej att få vara liten och sårbar för en stund. Inga frågor. Bara ren kärlek. Ingen är stark alltid. Jag är inte stark utan dig pappa. Idag är jag ledsen, idag är jag liten. Men bara för en stund. Jag tänker på ditt skratt. Det får mig att gråta mer. Jag tänker på alla dina skämt. Våra samtal. Bara du och jag. Åa gud så jag saknar det. Dig. Oss. Far och Dotter. Jag har en pappa. Men han gick i förväg. Du befinner dig bara på ett bättre ställe. Jag vet att du väntar på mig. Lova mig då att jag får vara liten inför dig. Även om jag är 80 när vi ses? En gång din dotter. För evigt din dotter. Älskade och frusktansvärt saknade pappa. Imorgon är jag en smula starkare för att jag i min ensamhet varit liten. Gråtit ut. Imorgon är mitt leende ännu satrkare än vad det var idag. Du lever kvar, men inte på det vis jag önskade. Jag älskar dig pappa. Din lilla Johe saknar dig.
 
 
 
 

RSS 2.0