Djupa andetag

Det finns inget vackrare än att få vara med de du älskar på en plats du älskar. Gårdagen bjöd på Stockholm och kärlek. Efter en lång dag i Stockholm förenades alla syskon på en och samma buss, av en slump. Vi tog oss tillsammans till kyrkan för att gå på skärtorsdagsmässa. När vi står i kö framför altaret för att få ta emot nattvarden så vänder jag mig om och där står Kevin, samtidigt som jag tar dagens första djupa andetag. Då fick jag verkligen tårar i ögonen och känslor som kärlek, stolthet och trygghet sköljde över mig. Kyrkan är den plats jag har människor omkring mig som har min rygg. Kyrkan är den plats som för oss syskon samman, kyrkan är även den plats som påminner mig om min far så mycket! Jag var nykonfirmerad när han tog sina sista andetag. Jag vet att han var nyfiken på Gud och om han fick svar på sina funderingar genom att lämna denna jord.   

Kärleksfull närvaro

 
Varje männsika väljer vad de lägger dygnets timmar på. Jag har gjort mitt val och kan inte vara gladare! Att varva timmar av plugg med syskon och vänner är ovärdeligt. Att se er skratta ihop får mig varm inombords.
 
 

Sexuellt ofredad

Det jag kommer att ta upp i detta inlägg kan jag skriva om på så många olika sätt. Jag kan lägga tyngd på flera ställen. Men jag börjar att skriva så får vi se var vi hamnar.
 
Den 3 mars befann jag med mina vänner och syskon på Silja Line Galaxy, för att fira in min lillebror i vuxenvärlden. Under natten vänder min syster sig om när vi är på väg ut från klubben och ryter till med orden "det är inte okej! Det är trejde gången!!". Jag blir överraskad med hamnar i försvarsläge då ingen ska få min syster att känna sig obekväm, sårad eller liknande. Jag vänder mig och samtidigt som hon höjer rösten. Där står då två killar, ena killen står lite närmare syrran än den andra. Han hamnar i försvarsläge. Jag klappar till han i ansiktet och han blir arg. Jag observerar då kille nummer två, han står och hånflinar. Då inser jag fuck, jag slog fel kille. Men ärligt, han måste sett vad den andra gjorde, så han försvarade i så fall den andra? Jag sätter den killens ansikte på minnet som hånat oss. 
 
På däck tio har jag under natten sett tre vakter med röda tröjor där det står "security". Jag går fram till den vakt som står mitt i klubben och berättar vad som hänt. Han verkar orörd över min berättelse. Jag blir då irriterad och tar honom i örat för att fråga om han gör så på mannen som gjort detta, jag tar honom i örat två gånger, det gör honom lite irriterad men det som biter är när jag smeker honom över röven som killen gjort på min syster. Då säger han "kan du kolla om du hittar honom?". Aboslut, jag går runt på hela klubben, baren, alla bord. Jag ser honom inte. Än så har den hånflinande killen inte rört mig. Men vakten frågar om jag kan kolla om jag hittar honom ute på dansgolvet, som är fullt med folk men jag tar mig ut på dansgolvet.
 
Tre steg in ungefär och jag känner en smekning över rumpan. Jag vänder mig och snabbt som ögat, vem står där? Samma kille som tidigare hånflinat oss rätt upp i ansiktet! Jag tar tag i killen, drar ut han från dansgolvet. Min lillebror tar tag i nacken på honom samtidigt som jag slår honom i bakhuvudet. Då är jag så förbannad att jag själv känner att jag borde gå där ifrån. Jag slänger min vattenflaska jag har i handen rätt i taket. Mitt framför ansiktet på en annan vakt. Han säger inget. För att jag är tjej eller? För jag kan garantera att vattnet eller flaskan hamnade på folket som satt vid de borden. 
 
När min bror står utanför klubben och har släppt killen även han så pratar vi och det var lika bra att vi inte tog hand om killen. Min andra syster lyssnar på när vakten jag tidigare pratat med pratar med killen. Det enda killen gör är att försöka bonda med vakten och härkomst. Som att det är okej för att man kommer från afganistan? Min syster ifrågesätter då vakterna, varför tar de inte legitiomation på killen så att jag kan anmäla honom? 
 
När jag anser att jag lugnat ned mig går jag fram till samma vakt jag tagit i örat och frågar varför han inte tog legitiomation och varför det inte blir värre påföljd efter ett sexuellt ofredande. Han blev enbart avvisad från klubben. Han hånler mig då i ansiktet. EN VAKT!? Jag klappar till han i bakhuvudet och han fortsätter ler och skrattar till. Jag smäller till en gång till i bakhuvudet. Vad är det för bemötande? Så någonstans kände jag att den killen som utsatt mig och min syster lyckades bonda med vakten som också hade annan härkomst än Sverige. Och alla vet vi alla svenska män inte har en sund kvinnosyn och mindre bra har jag hört från andra länder. Men det är ett sidospår. 
 
Efter slagen vänder jag mig om och ska lämna klubben. Med beslutet om att detta stannar inte här. Varken killen som utsatte mig och min syster eller vakten som skrattade mig rätt i ansiktet ska inte få gå obemärkt förbi!! När jag är på väg att lämna klubben försöker vakten jag slagit i bakhuvudet ta tag i min arm för att ta mig ut från klubben, jag var redan på väg så han får inte tag i armen då jag tar mig ur hans grepp. Jag skriker på honom i trappen. Att han borde skämmas. Då säger han till min syster att han minsann skulle satt mig i fyllecell om jag inte var kvinna. Till min lillebror hotar han att sätta hela vårt gäng i fyllecell? Så fruktansvärt oprofessionellt!
 
Dagen efter pratar jag med de  vakter som patrullerar under dagen. De säger att de borde satt killen i hyttarrest tills de hade legitiomation på killen. Alltså hanterade han situationen helt fel, men det fattar väl även jag. Killens identitet tog dock dessa vakter vilket glädjer mig. Killen är anmäld och jag har en bild på honom. 
 
Men i dagens Sverige är det viktigare att inte sitta med telefon i handen. Det ska det minsan finnas lag för. Men att tjejer som till exempel jag, blir ofriviligt smekt på ett dansgolv. Det MÅSTE någon se för att det ska kunna styrkas. Jag får så ont i hjärtat. Polisen jag pratade med sade att det i så fall kommer att vara ord mot ord. Min lillebror såg den kvällen hur killen närmade sig mig men inte själva smekningen. Sedan såg han också att jag genast vände mig om och tog tag i killen. Hur mycket mer bevis behöver polisen? 
 
Jag googlade på sexuellt ofredande. På UMOs hemsida står till och med att en annan människa som tittar obehagligt på dig är sexuellt ofredande eller om någon tar dig på låret. Varför ingjuta hopp i unga kvinnor? Absolut att detta räknas som brott. Men vi som blir usattta ska bevisa det hela. Inte i hela friden har jag en personlig assistent vid min sida dygnet runt, eller har en go pro i varenda öppning ned till eller vid brösten för den delen? 
 
Hur kan det får vara såhär? Vi lever i 2018... På grund av mitt kön "slipper" jag fyllecell. Jag som tjej måste ha ett vittne eller på något sätt bevisa att killen tog mig på rumpan? Det är så mycket som är fel. Jag förstår alla tjejer som inte vill anmäla. För att du känner skuld att ingen såg, hur kan du bevisa att det faktiskt hände?
 
Dags att se över lagen lite? Alla vet att psykisk ohälsa är aktuellt ämne, detta måste vara en stor del av det hela. Jag kommer att driva detta vidare. Det stannar inte här. Om det blir så att jag måste sprida bilden på killen som utsatte både mig och min syster för detta så får det bli så. 
 
Jag sörjer för alla kvinnor som kommer att bli behandlade som jag blivit eller som faktiskt blir behandlade såhär varenda dag. Att man "ska vara glad att man är tjej" för att man då slipper en del saker? Helt fel. Jag säger bara heja varenda feminist! Snart har ni värvat mig.  
 
Jag vill säga att detta inte påverkat mig. Men som jag om nätterna innan jag somnar spelar detta i mitt huvud. Jag önskar så att jag sparkade honom mellan benen. Och den vakten, han förtjänade så mycket mer än två slag i bakhuvudet. Jag är glad att jag inte gjorde mer, men som man önsketänker och funderar på hur jag nästa gång ska lyckas ha vittnen till något sådant. Jag vet inte, hellre att jag i så fall kämpar för lag ändring. Detta är inte okej! Min kropp är min kropp! 

RSS 2.0